In 2003 revista Forbes a catalogat squash-ul ca fiind cel mai sanatos sport pe care il poti practica, intr-o ora un jucator putand arde pana la 1200 de calorii. De asemenea este si unul dintre cele mai sigure sporturi, accidentarile fiind foarte rare.

Squash oferă un antrenament cardiovascular excelent. Într-o oră de squash, un jucător poate consuma pana la 1200 de calorii. Acest sport oferă, de asemenea, un bun antrenament, punând în mișcare majoritatea grupelor musculare. În 2003, dupa o analiză complexă, Forbes a declarat Squashul ca fiind cel mai sanatos sport .

De ce Squash?


Squash este sport de gen neutru și este accesibil orcarei vârste, culori și credințe. Poate juca orcine. Ai nevoie numai de o racheta, o minge si un teren de squash. Squash-ul este un sport usor de jucat, dar pentru a creste in valoare sunt necesare ore de antrenament si tehnica. Squash-ul este captivant, interesant si plin de satisfacții.
Squash-ul este „Cel mai sănătos sport din lume!”


Squash-ul a fost votat de revista Forbes ca fiind „cel mai sanatos sport din lume”, ca o recunoaștere a faptului că acesta oferă un antrenament complet modern și competitiv, eficient intr-un spatiu minim. Acest lucru îl face ideal pentru un stil de viață urban, de tipul celor care au generat creșteri ale obezitatii infantile și a altor probleme de sanatate metabolice. Squash-ul este o modalitate foarte bună de a combate aceste tendințe pentru binele omenirii și a copiilor, în special.


Squash-ul se potrivește stilului de viață de astăzi!


Oamenii ocupati au nevoie de exercițiu, care poate fi realizat rapid, cu profit maxim de timpul investit. Squash-ul arde până la 1200 de calorii pe oră, într-un mediu competitiv, oferă beneficii semnificative pentru sănătate. Puteți arde suficiente calorii pentru a compensa consumul a doi hamburgeri medii în doar o jumătate de oră (nu se recomanda totusi consumul de “junk food”).

Squash pentru tinerii de astazi


Squash-ul este absolut relevant pentru tinerii din secolul 21, fiind ușor de vizionat, de inteles și de accesat și care produce rezultate într-o perioadă scurtă de timp. Jocul include de asemenea, straturi de subtilitate și de strategie care îmbogățesc experiența observatorului si jucatorului.


Squash-ul este foarte ușor de învățat!

Oricine poate lovi o minge cu o racheta poate juca. Un joc competitiv, cu schimburi lungi (rallies) poate fi experimentat de către oricine cu o viziune a mingii rezonabila si o coordonare mana-ochi.


Squash te inspira!


Tinerii de astazi își doresc recompensa instantanee sau aproape instantanee pentru eforturile lor. Squash-ul se adreseaza celor cu o curbă de învățare scurta și cu o competitivitate crescuta.


Squash ne învață abilități de viață!


Nu există nici o îndoială, după un joc, câștigătorul este întotdeauna cel mai bun jucător. Aceste valori de viață esențiale sunt bine demonstrate de Squash. Mai mult decât atât, faptul că ambii jucători împart același teren înseamnă că în competiție, trebuie să coexiste. Această caracteristică unică a jocului ne învață lecții valoroase de prietenie si rivalitate amicala. 

Veți deveni rapid captivat de acest incitant, provocator, atletic și distractiv sport care are 25 de milioane de jucători fanatici in fiecare colț al lumii.


Squash este un joc distractiv și interesant de agilitate, strategie, talent, forța mentală și fizică. Este un sport incredibil de benefic pentru sănătate și fitness, și a fost votat, ca fiind cel mai sanatos, de revista Forbes. Împreună cu beneficiile sale de sănătate, squash-ul are capacitatea de a fi jucat pe tot parcursul anului, în toate anotimpurile, de către jucători de orice nivel! 

Unui trup frumos ii merge bine oricui la suflet. Un corp bine lucrat dovedeste vointa si disciplina, pentru ca este format in urma unor antrenamente perseverente, dar mai ales inspira sanatate si pofta de viata.


Squash-ul necesită forța, putere de concentrare, viteză, agilitate, și antrenament cardiovascular. Testele comparative de antrenament fizic și cardiovascular efectuate pe sportivi profesioniști din diverse sporturi arată că squash-ul este sportul cel mai potrivit a fi practicat și sportul ce raspunde cel mai fidel cerințelor de menținere a sănătații, pe langa faptul ca pe parcursul unei ore de antrenament se consuma aproximativ 1200 de calorii.

În Romania, ca de altfel în întreaga lume, există tot felul de sporturi pentru a petrece timpul liber și pentru a face performantă, de la fotbal, la gimnastica, alergari, lupte sau sah. Ce face squash-ul atât de atractiv?

Există nouă atribute cheie care prin combinarea lor fac din squash o încantatoare opțiune. Vedeti daca aceste considerente nu vă vor convinge pentru a ridica o rachetă și a pași într-o sală de squash.

1. Un joc ce solicită și dezvoltă o mare îndemânare


Squash-ul răsplatește talentul și perseverența. Nu oricine poate folosi de prima dată racheta cu pricepere și abilitate, dar toți pot aspira la mai mult. În sport există întotdeauna ceva de învățat și, cu răbdare și antrenament, în scurt timp, racheta de squash va deveni o prelungire, o extensie, a mâinii, brațului și minții dumneavoastră.

2. Bucurie pe tot parcursul vieții


Squash-ul este un sport pe viata. Deopotriva, copii și octogenari, se pot distra bătând mingea la perete cu racheta. Jucatorii mai în vârstă pot încetini ritmul, dar ei pot continua să adauge întelepciune, abilități și tehnici adecvate care îi vor ajuta să se bucure de joc și sa ramână tineri și sănătosi.

3. Mari solicitari fizice


Squash-ul de performanta necesită forța, putere de concentrare, viteză, agilitate, și antrenament cardiovascular. Testele comparative de antrenament fizic și cardiovascular efectuate pe sportivi profesioniști din diverse sporturi arată că squash-ul este sportul cel mai potrivit a fi practicat și sportul ce raspunde cel mai fidel cerințelor de menținere a sănătații.

4. Jocul inteligentei


Squash-ul se joaca împotriva oponenților umani, iar acești adversari fac tot ce este posibil pentru a găsi o cale inteligentă de a câștiga. Lupta mentală este foarte mare și un jucător inteligent poate găsi intotdeauna o strategie de succes și o modalitate de a câștiga și de a depăși eventualele carențe fizice sau tactice.

5. Ușor de a aranja un joc


Deoarece squash-ul nu este un joc de echipă, este foarte ușor de a găsi un singur partener de joc. Squash-ul permite găsirea unui interval de timp care să corespunda cerintelor și agendei a doua persoane.

6. Posibilitatea de a practica singur


Squash-ul oferă posibilitatea de a te antrena și juca singur pentru acele momente când nu ai gasit un partener sau atunci când dorești să exersezi o anume lovitură.

7. Costuri relativ scăzute


Squash-ul este un sport relativ ieftin comparativ cu sporturile colective de exemplu sau cu sporturile ce necesita un echipament sofisticat. Este nevoie de o rachetă, o pereche de pantofi, îmbrăcăminte adecvata, o minge, un loc pentru a juca și un abonament pentru membrii fideli. Nu este necesar sa purtați echipament de protecție, cu exceptia ochelarilor speciali de joc.

8. Un joc individual


Când jucați la simplu, squash-ul nu permite nici o scuză. Nimeni nu este de vină dacă pierzi, iar pe de altă parte, toate victoriile sunt ale tale. Tu ești stăpânul propriului destin, deoarece tot ceea este bine și tot ceea ce este rau în jocul respectiv sunt efectele propriilor decizii și acțiuni.

9. Un joc social


Pentru cei care doresc companie și un joc social, squash-ul oferă posibilitatea jocului de dublu. Squash-ul creaza mai multe interacțiuni și mai multe satisfacții decât orice joc de echipa. Discuțiile înainte de meci, din timpul jocului și după partidă sunt în sine o modalitate de distracție.