Urmareste-ne pe:

Echipament si teren
separator.png

Racheta

racheta-de-badminton-voltric-lite.jpgPrezintă o structura plata, formata din manerul rachetei, tija si capul sau rama rachetei care nu va depasii lngimea de 680 mm si latimea de 230 mm.

Suprafata de lovire a rachetei este formata dintr-o retea de de corzi incrucisate. Suprafata cordajului  nu va depasii lungimea de 280 mm si latimea de 220 mm.

Racheta nu va avea protuberante sau obiecte atasate, altele decat cele necesare exclusiv pentru protectia impotriva uzurii si a vibratiilor, ori pentru a distribuii greutatea sau pentru a asigura racheta de mana cu o sfoara.

 

Fluturașii

Poate să fie confecționat  atat din materiale sintetice cat si naturale (pene naturale si lemn de pluta), saufluturas-artengo-bsc700-galben-x1.jpg prin combinarea acestora, urmand sa se pastreze caracteristicile generale de zbor.

Fluturasul confectionat din pene, cu baza din pluta acoperita cu un strat subtire din piele va avea 16 pene fixate in baza de aceiasi lungime (cuprinsa intre 62mm si 70 mm, masurata din varful penei pana la intrarea in baza de pluta), varfurile trebuind sa formeze un cerc cu diametru intre 58 mm si 68 mm .

Baza din pluta trebuie sa fie cu diametrul intre 25 mm si 28 mm fiind rotunjita la capat, mingea in intregime trebuind sa cantareasca intre 4,74 si 5,50 de grame.

Pentru testarea fluturasului se va folosii o lovitura de sub incheietura pumnului, iar contactul rachetei cu mingea se a produce inapoia liniei din spatele terenului. O minge cu o viteza corecta va trebuii sa aterizeze, fata de linia din spate a terenului opuns, la mai putin de 530 mm si nu la mai mult de 990 mm , adica intre cele doua marcaje (optionale) practicate tocmai pentru testarea mingei.

 

 

 

 

Terenul

Potrivit standardelor internaționale suprafața de joc trebuie să asigure elasticitate și aderență.  Dimensiunile terenului de joc sunt  prezentate in figura următoare:

BADMINTON1.jpg tel.png

 

fbtitle.png

 

newstitle.png

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii Squash Sport Arena te invitam sa iti introduci numele si emailul mai jos. 


Copyright (C) 2014 - Squash Sport Arena - Toate drepturile rezervate
×